Cât de nesănătoasă mai poate deveni mâncarea?

Standard

Ajunsesem într-un punct în care nu credeam că mâncarea poate deveni mai proastă şi mai nesănătoasă decât acum.

Asta până când am descoperit într-un magazin ce se vede în poza de mai jos. Aţi crezut că pireul se obţine din cartofi? Ei, doar nu-i nimeni atât de naiv…

Ce bine că totul e atât de simplu azi… Nu mai trebuie să stai în bucătărie, să cureţi cartofi, să-i fierbi, să-i striveşti şamd. Acum ai la îndemână noul aparat de făcut pireu. Nu trebuie decât să mergi la magazin, să introduci o monedă în aparat şi… gata pireul!

De ce să mai cauţi un restaurant cu vreo masă liberă, să aştepţi după mâncare, să pierzi vremea mâncând şi să plăteşti 10 dolari când cu numai 1 dolar 50 poti avea un prânz delicios cu care nu pierzi deloc timp pentru că-l poţi savura din mers, în drum înapoi spre birou.

Vă întrebaţi cum de se poate aşa ceva? Şi asta e simplu de explicat: în fiecare dimineaţă, la ora 6, vine ţăranul malaezian cu un sac de cartofi proaspăt culeşi de pe câmp şi proaspăt fierţi de soţia lui în bucătăria lor dintr-un cătun nu foarte departe de oraş. Apoi ţăranul pune cartofii în aparat, într-un recipient care e fierbinte mereu, ca să-i păstreze calzi şi buni, după care îşi ia banii frumos de la casiera Yiu, care-i mulţumeşte şi îi doreşte o zi bună, adăugând cu un zâmbet sincer:” Pe mâine dimineaţă, Mohammed!”. Mohammed pleacă cu sacul gol, dar buzunarul plin. Cartofii, înainte de a deveni pireul din paharul nostru, intră printr-o parte a aparatului unde sunt curăţaţi, apoi în altă parte unde sunt amestecaţi cu unt de casă şi presaţi bine.

Dar noi nu ştim toate astea. Pentru noi important este că viaţa ne-a fost uşurată prin această nouă şi utilă invenţie şi că în doar câteva secunde ne putem bucura de o porţie sănătoasă de pireu. Să te lingi pe bot, nu alta. Poftă bună!

Advertisements

4 responses »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s