Singapore 4S

Standard

Cât de rău credeţi că o duc locuitorii unei ţări în condiţiile următoare:

zilele trecute s-a lansat iPhone 4S şi la unul dintre sutele de mall-uri din Singapore a fost o coadă de 750 de oameni (!) care au aşteptat cu orele deschiderea magazinului, de frică să nu se epuizeze noul model. Şi asta numai la unul din mall-uri. La multe din celelalte au fost numai câte 2, 3, 4 sute. Un fleac.

Uitaţi-vă la ei, amărâţii…Ţi se rupe sufletul, nu alta!

photo from Techgoondu

N-am treabă cu ei numai pentru asta şi e foarte bine dacă au bani să-şi cumpere ce le place. Dacă asta îi face pe ei fericiţi, presupun că e un lucru bun că îşi permit să şi-l cumpere.

În schimb, ceea ce mi se pare foarte interesant este că majoritatea singaporezilor cu care stau de vorbă se plâng că nu le e bine, că viaţa în Singapore-i grea, că nu-s bani destui. Eu zic că dacă se stă la cozi interminabile pentru ultimul model de telefon mobil care apare pe piaţă şi care nu e deloc ieftin sau la promoţie, nu-s lucrurile chiar aşa tragice. Sau în condiţiile în care dacă vrei să ai maşină aici trebuie să scoţi din buzunar, de exemplu pentru un Audi A4, 182 mii dolari singaporezi (104 mii euro!), pentru o Toyota 72 mii euro, iar traffic jam-urile sunt pe aproape fiecare autostradă (cu câte 4 benzi pe sens) la orele de vârf…din nou, cred nu se pot numi chiar muritori de foame.

Oamenii ăştia au totul la bot de când se nasc şi guvernul are grijă de ei ca de nişte copii.

Probabil că nu poţi aprecia tot ce ai decât dacă ajungi să trăieşti – chiar şi pentru o lună – într-o ţară ca România, cu un salariu de România. Cum să te aştepţi să te înţeleagă când le zici: voi habar n-aveţi ce-a alea greutăţi?

Au şi ei greutăţile lor: câteodată se strică scările rulante de la mall şi trebuie să străbată un etaj întreg, din lung în lat, ca să ia….liftul. Aţi crezut că o să spun scările? Haha: doar nu suntem în evul mediu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s